» Diversen

Liederen:
Litmanen oho, Litmanen ohohoho

Tune: All You Need Is Love

"Jari Litmanen - da da da da da,
Jari Litmanen -  da da da da da,
Jari Litmanen - nen,
Jari's all you need"

Tune: "some old russian cossack tune" (q.v. Ronnie Rosenthal?)

"Jari, oh Jari Jari, oh Jari Jari,
oh Jari Litmenen Oi!!!"

Tune: The Hare Krishna chant

"Jari, Jari, Jari,
O Jari, Jari,
Jari, Jari ..." (you get the idea)

Mop:
AJAX - FEIJENOORD
9 februari 2004, het is een uur voordat Ajax - Feijenoord wordt gespeeld. Ajax staat inmiddels 1e in de competitie, 23 punten voor Feijenoord en 29 voor op PSV.

Jari Litmanen loopt de Ajax - kleedkamer in en ziet allemaal verveelde gezichten voor zich.
"Wat is er aan de hand", vraagt hij. Een gapende Koeman vertelt dat de Ajacieden eigenlijk helemaal geen zin hebben in weer zo'n nietszeggend potje tegen het armzalige Rotterdamse ploegie.
Ze gaan liever de bloemetjes buiten zetten in een pas geopende kroeg op het Leidseplein.

Litmanen kijkt ze aan en zegt  "wel, ik kan ze eigenlijk ook wel in m'n eentje verslaan, gaan jullie maar lekker naar de kroeg".
Dus Litmanen kleedt zich als enige om en gaat zich op de Arenamat loslopen, terwijl de rest richting Leidseplein vertrekt.
Na een paar biertjes worden de Ajax-spelers toch wel nieuwsgierig naar de stand bij de wedstrijd en vragen de kroegbaas of hij even pagina 655 van teletekst aanzet.

Een gejuich gaat op in de kroeg als er Ajax 1 - Feijenoord 0 (Jari Litmanen, 10e minuut) op het beeld verschijnt. Hij is bezig Feijenoord in zijn eentje te verslaan! Vele glazen later is iedereen in de kroeg de wedstrijd al weer vergeten totdat Van der Vaart naar de klok kijkt en zegt: "de wedstrijd moet nu wel afgelopen zijn, laten we nog maar even kijken hoe het is afgelopen". De barkeeper zet teletekst weer aan en op het scherm verschijnt "Ajax 1  (Jari Litmanen, 10e minuut) - Feijenoord 1 (Paul Bosvelt, 90e minuut)".
De Ajacieden kunnen het nauwelijks geloven, Litmanen heeft in zijn eentje een gelijkspel behaald tegen Feijenoord!

Ze bellen een paar taxi's en laten zich zo snel mogelijk naar de Arena vervoeren om Litmanen te feliciteren. Ze vinden hem in de kleedkamer, droevig voor zich uitkijkend. Als Jari de Ajacieden ziet wendt hij zijn blik beschaamd af en zegt "sorry jongens, ik heb jullie vertrouwen beschaamd, ik heb jullie teleurgesteld".
"Teleurgesteld", vragen de Ajacieden verbaasd, je hebt in je eentje gelijk gespeeld tegen Feijenoord? en ze hebben pas in de  laatste minuut kunnen scoren?

"Nee, nee", zegt Jari, "ik heb jullie vertrouwen beschaamd, Ik ben er in de 11e minuut al uitgestuurd!". 

[ terug... ]Omhoog

Eigen domeinnaam
Maak vrienden

Wie zijn er op de site..

Meld je nu aan!!

Start 9 april 2006


http://www.letsstat.nl/pijl3.php?id=ffe1d745579b07b48a190bd5eb0485f1&p=4095&w Copyright 2002-2018