» Nieuws
Finland zonder Jari Litmanen tegen Armenië
7 november 2006 bron: www.finlandsite.nl

Het nationale Finse voetbalelftal kan voor het EK-kwalificatieduel op 15 november tegen Armenië niet rekenen op drie basisspelers. Zowel Jari Litmanen, Teemu Tainio als Aki Riihilahti zijn geblesseerd en moeten afhaken. Litmanen, ondanks zijn leeftijd van 35 jaar nog steeds een belangrijke spil in het team, sukkelt met een dijblessure en moet bovendien een operatie aan de enkel ondergaan. Vermoedelijk staat hij tot half december aan de kant. Finland, staat na vier wedstrijden op de tweede plaats in Groep A met acht punten.


Litmanen en Hyypiä trefzeker
14 oktober 2006 bron: www.v-bal.nl


De Finse nationale voetbalploeg is na vier wedstrijden nog steeds ongeslagen in de EK-kwalificatie. Het uitduel tegen Kazachstan eindigde woensdag in een solide overwinning: 0-2.

Oud-Ajacied Jari Litmanen opende de score na een klein half uur. Sami Hyypiä, ex-Willem II, maakte halverwege de tweede helft het tweede doelpunt.
Beide spelers deden negentig minuten mee bij Finland. Datzelfde gold voor Feyenoorder Joonas Kolkka, Mika Nurmela (ex-SC Heerenveen en ex-Heracles Almelo) en Petri Pasanen (ex-Ajax). PSV'er Mika Väyrynen werd in blessuretijd gewisseld.
Finland heeft in de sterke groep A acht punten uit vier wedstrijden. Portugal, Servië, Polen en België zijn de belangrijkste concurrenten.

Jari Litmanen film
6 oktober 2006 bron: www.ajaxlive.nl


Er is een nieuwe Jari Litmanen compilatie te zien dankzij www.ajaxlive.nl. Klik hier voor de indrukwekkende Jari Litmanen film

Groep A: Litmanen leidt Finnen langs Polen
2 september 2006 bron:www.vi.nl

Polen-Finland 1-3

Finland zorgde op de eerste speeldag voor een flinke stunt door Leo Beenhakkers Polen in eigen huis te kloppen. Jari Litmanen (35) was de grote man. Hij scoorde twee keer en gaf de assist voor de 0-3 van PSV'er Mika Väyrynen. Litmanen was al een tijdje topscorer aller tijden en staat nu op 27 doelpunten in 103 interlands.

[ terug... ]Omhoog

Eigen domeinnaam
Maak vrienden

Wie zijn er op de site..

Meld je nu aan!!

Start 9 april 2006


http://www.letsstat.nl/pijl3.php?id=ffe1d745579b07b48a190bd5eb0485f1&p=4095&w Copyright 2002-2019